بررسی AirPod Pro

بعد از موفقیت ایرپاد نسل گذشته ، اپل این دستگاه را به مرحله جدیدی طراحی کرد. حالا محصولی سطح بالاتر به نام ایرپاد پرو را معرفی کرده‌اند. اما آیا این محصول ارزش خریدن دارد؟ معایب و مزایای آن چیست؟ چه کاربرانی باید آن را انتخاب کنند؟ چه ویژگی‌هایی دارد؟ با ما همراه باشید.

طراحی و راحتی

قاب ایرپاد پرو

قاب شارژ با طراحی جدید همراه ایرپاد پرو عرضه شده که کمی بزرگتر و مستطیلی شکل است اما با همان رنگ سفید براق همراه می‌باشد که برخلاف قاب رقبا به راحتی در جیب جا می‌شود.

در حالی که ایرپاد نسل یک و دو از طراحی بیرون گوشی پیروی می‌کردند اما ایرپاد پرو دارای طراحی درون گوشی است. این دستگاه دارای سری پلاستیکی قابل تعویض است که متناسب با اندازه گوشتان می‌توانید آن را تغییر دهید. این طراحی ممکن است باعث ناراحتی برخی شود اما امکان ایزوله و کیفیت بهتر را به همراه دارد.

اپل با طراحی دریچه‌های ویژه‌ای، سعی بر برقرار کردن تعادل فشار داشته که ناراحتی ذاتی این نوع هدفون درون گوشی را به حداقل برساند. این دریچه در کنار وزن بسیار کم ایرپاد پرو باعث راحتی فوق‌العاده در هنگام استفاده از این ایرباد بی‌سیم می‌شود. البته به طوری نیست که گاها فراموش کنید آن‌ها را به گوشی دارید اما هنگام استفاده از ایرپاد پرو نسبت سایر هدفون‌های درون گوشی، راحتی بیشتری را احساس می‌کنید.

گذشته از آن، در حالی که زبان طراحی ایرپاد پرو همانند نسل قبلی است اما کوچک‌تر از آن است، به خصوص ساقه آن، که یک تغییر عالی است.

از نظر پایداری ایرپاد پرو فوق‌العاده است. طراحی ارگونومیک و وزن سبک، آن‌ها را قادر می‌سازند که در گوش محکم بمانند بدون اینکه به آرامی جابجا شوند و کیفیت صدا را تحت تاثیر قرار دهند.

طراحی ایرپاد پرو

کیفیت صدا

ایرپاد پرو همانند نسل قبلی خود به سادگی تمام با آیفون، آیپد و آیپاد جفت سازی می‌شود، فقط کافی است که درب قاب را هنگامی که بلوتوث دستگاه روشن است باز کنید و جفت سازی را از تغییر دستگاه و پنجره پاپ آپ نمایش داده شده، تایید کنید.

یکی از ایراداتی که به ایرپاد گرفته می‌شد کیفیت و قدرت صدا بود اما حالا ایرپاد پرو با طراحی جدید و دریوارهای به روز شده، این نقص‌ها را تا حد زیادی رفع کرده است.

صدای ایرپاد پرو عالی است. نه اینکه فقط به عنوان یک ایرباد بی‌سیم، این نتیجه گیری کلی است. آن‌ها هنوز هم در ارائه صداهای پایین ضعف دارند اما از صدای خروجی ایرپاد معمولی قوی‌تر است و در مقایسه با سایر ایربادهای بی‌سیم بسیار بهتر است.

ایرپاد پرو کمی روی صداهای بالا تاکید دارد اما به طور کلی در تمامی سطوح صدا کاملا واضح و خوب عمل می‌کند.

مکالمه با ایرپاد پرو یک تجربه خوب است. البته ما نمی‌توانیم بگوییم که صدای تماس گیرنده شگفت انگیز است چون صدا رد و بدل شده از طریق شبکه مخابراتی محدودیت کیفیتی دارد. میکروفون‌هایی که اپل از آن‌ها استفاده کرده از کیفیت مطلوبی برخوردار است، هیچ شکایتی از تماس گیرندگان در مورد صدای دریافتی نداشتیم.

حذف نویز فعال و اکولایزر تطبیقی

برای یک هدفون درون گوشی عملکرد حذف نویز فعال ایرپاد پرو بسیار خوب بود. آن‌ها به خوبی از پس صداهای مزاحم اطراف برمی‌آیند و گوش شما صداهای اطراف را هنگام استفاده از ایرپاد پرو نمی‌شنوند، البته قطعا عملکردی به خوبی هدفون‌های رو گوشی بزرگی همانند WH-1000XM3 سونی ندارد.

شما امکان فعال و غیرفعال کردن حذف نویز را دارید، همچنین یک حالت به عنوان شفافیت تعبیه شده که شما از صدای محیط آگاه شوید. به سادگی و با استفاده از دکمه حساس به فشار روی بدنه ایرپاد، می‌توانید بین حالت حذف نویز فعال و شفافیت سوییچ کنید.

حذف نویز فعال و اکولایزر تطبیقی

توجه داشته باشید که ویژگی حذف نویز فعال فقط در درجه اول برای فیلتر کردن صداهای فرکانس پایین همانند صدایی که زمان پرواز می‌شنوید، طراحی شده است و عملکرد واقعا خوبی هم در این سطح دارد اما صداهایی که واضح‎تر و فراکنس بالاتری دارند، مسدود نمی‌شوند.

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب ایرپاد پرو اکولایزر تطبیقی است. ایرپاد حرفه‌ای اپل از میکروفون داخلی استفاده می‌کند که صدایی که شما می‌شنوید را دریافت و سپس آن را برای تنظیم فرکانس‌های کم و متوسط استفاده می‌کند که شما صدای کامل‌تر و طبیعی‌تر را بشنوید.

تنها راه غیرفعال کردن Adaptive EQ یا همان اکولایزر تطبیقی، خاموش کردن حذف نویز فعال است. با این حال فعال بودن آن بسیار خوب می‌باشد زیرا عملکرد آن برای سطح پایین صدا بسیار تاثیر گذار است.

عمر باتری

باتری ایرپاد پرو

ایرپاد پرو با یک بار شارژ تا ۴.۵ ساعت عمر باتری دارد که کمی کمتر از ۵ ساعت ایرپاد معمولی است. با در نظر گرفتن ویژگی‌ها جدید و کاهش اندازه، این کاهش عمر باتری قابل قبول است.

با این حال همانند نسل‌های قبلی شما با حضور قاب آن می‌توانید ۲۴ ساعت با آن به موزیک گوش دهید.

برای مقایسه، جدیدترین Galaxy Buds سامسونگ با هر بار شارژ ۶ ساعت دوام می‌آورد اما قاب آن‌ها فقط ۷ ساعت دیگر به عمر کارشان اضافه می‌نماید و مجموعا ۱۳ ساعت می‌شود.

با این حال WF-1000XM3 سونی با هر بار شارژ ۶ ساعت کار می‌کند و در کل با حضور قابش ۲۴ ساعت کارایی دارد. اما قاب آن بزرگتر است و نمی‌توان آن را برتر از ایرپاد پرو دانست.

ساخته شده برای مرگ

ایرپاد پرو به گونه‌ای ساخته شده که جایگزینی باتری آن‌ها غیر ممکن است. این یک مشکل واقعی است زیرا باتری‌ها با گذر زمان تخریب می‌شوند، به حدی که با دو تا سه سال استفاده عمر باتری به نصف و حتی کمتر می‍‌رسد. یک سال اینور و آنور ایرپاد شما تقریبا غیرقابل استفاده خواهد شد و هیچ فرد عاقلی هم آن‌ها را خریداری نمی‌کند و تنها گزینه شما سطل آشغال خواهد بود.

این را درست خواندید، پس از چند سال استفاده ایرپاد پرو ۲۵۰ دلاری شما کاربردی ندارد و شما باید یک جایگزین برای آن خریداری کنید. این می‌تواند یک تعریف کتابی برای محصول یکبار مصرف باشد.

ایرپادهای قبلی از باتری‌های اختصاصی بهره می‌بردند که تعمیرات را غیرممکن می‌کرد. ایرپاد پرو از باتری‌های دکمه‌ای استاندارد استفاده می‌کند و آنتن و تراشه‌های گران قیمت آن در قسمت دیگری قرار دارند اما هنوز هم امکان تعویض باتری وجود ندارد. دلیل این عدم تعمیر پذیری، ساخت غیر ماژولار و استفاده از چسب بسیار است که باعث می‌شود استخراج باتری و تعویض آن فرآیند بسیار دشواری باشد.

آیا تمامی هندزفری‌های بی‌سیم مشکل ایرپاد پرو را دارند؟

اما شاید این سوال برای شما پیش بیاید که تمامی هم خانواده‌های ایرپاد پرو اینگونه هستند؟ آیا تعمیر محصول به این اندازه و این سطح فناوری امکان پذیر است؟ خب بیاید Galaxy Buds سامسونگ را بررسی کنیم، این دستگاه از باتری سکه‌ای بهره می‌برد که قیمتی در حدود ۲۰-۳۰ دلار دارد و تعویض آن کمتر از یک ساعت زمان می‌برد. WF-1000XM3 True Wireless Earphones کمپانی سونی هم از همان باتری استفاده می‌کند، زیرا در ۲-۳ سال ظرفیت باتری به صورت قابل توجهی تحلیل می‌رود. این محصولات و بسیاری دیگر توسط مهندسانی ساخته شده‌‎اند که به خوبی می‌دانند باتری به مرور تخریب می‌شود و نیاز به تعویض دارد.

از طرف دیگر اپل از معدود کمپانی‌هایی است که هدفون خود را به گونه‌ای تولید می‌کند که تعمیر آن‌ها غیر ممکن باشد و اینگونه نیست که آن‌‎ها این ضعف را نداند. قطعا ما اولین کسانی نیستیم که به این مسئله اشاره کرده‌ایم، حتی این مشکل در نسل‌های قبلی ایرپاد هم وجود داشت.

حالا بیاید باز هم به جمله اول مطلب برگردیم، ایرپاد پرو را نخرید! خب حالا شما ضعف بزرگ این دستگاه را می‌دانید. قطعا ایرپاد پرو یک دستگاه عالی است از نظر کیفیت و راحتی در استفاده قطعا رقیبی حداقل برای کاربران آیفون ندارد ولی این مسئله را در نظر بگیرید که باتری آن‌ها برای ۲-۳ سال جوابگو است و پس از آن زمان احتمالا مجبور خواهید شد یک هندزفری بی‌سیم جدید را خریداری کنید.

این یک برنامه برای مصرف گرایی است که من و تمامی مصرف کنندگان دنیا از آن استقبال نمی‌کنند اما اپل برای سود خود این روش را در پیش گرفته است و شاید این مشکل ایرپاد پرو برای نسل‌های بعدی هم ادامه دار باشد.

۱- مواظب ویژگی مقاومت در برابر آب آن باشید

اپل با افتخار ادعا کرد که ایرپاد پرو در برابر آب و عرق مقاومت است و این حقیقت دارد اما یک نکته بزرگ اینجا وجود دارد. ایرپاد پرو همانطور که قبلا هم اشاره کرده‌ایم، دارای گواهی IPX4 است و این یعنی آن‌ها در مقابل پاشش مقاوم هستند. شما می‌توانید بدون هیچ مشکلی آن‌ها را هنگام ورزش یا باریدن باران استفاده کنید. اما نباید هنگام شنا کردن از آن استفاده کنید یا انتظار داشته باشید از ماشین لباسشویی جان سالم به در برند. البته ممکن است هنگام شنا یا حضور در ماشین لباسشویی هم با مشکل مواجه نشوند، اما این فقط به این معناست که شانس با شما یار بوده است.

اگر هر مایعی به ایرپاد پرو شما آسیب برساند، حتی گارانتی رسمی اپل هم آن را پوشش نمی‌دهد.

۲- رنگ چراغ‌های قاب شارژ به چه معناست؟

قاب شارژ برای اینکه شرایط را اعلام کند فقط یک راه دارد. زمانی که درب قاب شارژ را باز کنید، یک چراغ کوچک در جلوی قاب روشن می‌شود. بر اساس رنگ و وضعیت آن می‌توانید شرایط قاب شارژ را مطلع شوید.

چراغ خاموش: شارژ به اتمام رسیده است. البته در صورت بروز مشکل برای قاب و باتری نیز شاید چراغ روشن نشود.

چراغ نارنجی همراه با ایرپاد: ایرپادها در حال شارژ هستند.

چراغ نارنجی بدون ایرپاد: کمتر از یک شارژ کامل ایرپادها باتری باقی مانده است.

چراغ سبز بدون ایرپاد: بیش از یک شارژ کامل ایرپادها باتری باقی مانده است.

چراغ چشمک زن سفید: ایرپادها ریست شده‌ و آماده جفت سازی هستند.

چراغ چشمک زن نارنجی: جفت سازی ایرپاد با خطا مواجه شده و ممکن است نیاز به ریست دستگاه باشد.

۳- حالت شفافیت یا Transparency Mode

ایرپاد پرو دارای ویژگی حذف نویز است، این یعنی این دستگاه تمامی سر و صداهای اطراف شما را حذف می‌کند. طراحی داخلی تو گوشی ایرپاد پرو باعث می‌شود که صدای محیط چندان به گوش شما نرسد، این شرایط ممکن است اگر هنگام رد شدن در خیابان باشید یا به هر دلیلی بخواهید صدای اطراف را بشنوید، مناسب نباشد. به همین دلیل اپل یک ویژگی به نام حالت شفافیت قرار داده است که با فعال کردن آن صدای اطراف را نیز می‌شنوید.

۴- سنسور فشار

در ایرپاد شما با جسچرهای مختلف می‌توانید به تماس پاسخ دهید یا آن را رد کنید و موزیک را کنترل نمایید. در ایرپاد پرو این کارها با سنسور فشار انجام می‌شود.

قسمت پایینی ایرپاد پرو که تخت می‌باشد، جایی است که سنسور فشار قرار دارد. با زدن یکبار روی سنسور، موسیقی پخش/متوقف می‌شود. اگر آن را دوبار بزنید به آهنگ بعدی و با سه بار ضربه به آهنگ قبلی می‌روید.

۵- تغییر حالت بین حذف نویز و حالت شفافیت

شما می‌توانید با استفاده از سنسور فشار بین حالت شفافیت و حذف نویز سوییچ کنید. برای این کار باید سنسور فشار را نگه دارید.

۶- هی سیری

به لطف تراشه H1 ویژگی هی سیری در ایرپاد پرو حضور دارد. این یعنی برای استفاده از سیری فقط کافی است واژه هی سیری را بگویید. این ویژگی حتی هنگامی که فقط یک ایرپاد نیز به گوش دارید، کار می‌کند.

۷- عملکرد سنسور نیرو را تغییر دهید

در صورت تمایل می‌توانید فعال شدن سیری با سنسور نیرو را تعریف کنید. شما می‌توانید برای هر ایرپاد عملکردهای جداگانه تعیین نمایید. به طور مثال؛ با نگه داشتن سنسور فشار در ایرپاد چپ سیری فعال شود، و با همین اقدام در ایرپاد راست بین حالت حذف نویز و شفافیت سوییچ گردد.

برای این کار بعد از جفت سازی ایرپاد به Settings -> Bluetooth بروید و روی i که جلوی اسم ایرپاد پرو شما درج شده بزنید. در اینجا دو گزینه Left و Right به معنای چپ و راست وجود دارد که می‌توانید به دلخواه یکی را برای سیری انتخاب نمایید.

۸- تست جا گیری درست ایرپاد پرو

ایرپاد پرو دارای طراحی داخل گوشی است و اپل آن را با سه سری مختلف سیلیکونی عرضه می‌کند. اکثر کاربران سایز مناسب گوش خود را می‌دانند اما شاید برخی ندانند و اپل برای این موضوع یک تست را تعبیه کرده است. در این تست یک آهنگ حدودا ۵ ثانیه‌ای پخش می‌شود که به یافتن بهترین سری کمک کند. نکته خوب ماجرا اینجاست که این آزمایشی برای هر دو گوش به صورت جداگانه انجام می‌شود و لزومی بر این نیست که سری در دو ایرپاد یک اندازه باشد.

برای دسترسی به این تست به مسیر Settings -> Bluetooth بروید و روی i که بعد از اسم ایرپادتان درج شده بزنید و سپس Tip Fit را انتخاب نمایید.

۹- استفاده از سیری برای خواندن مسیج‌

متاسفانه برای کاربران ایرانی این ویژگی کاربردی ندارد اما اگر در سایر کشورها زندگی می‌کنید سیری می‌تواند پیام‌های دریافتی را برای شما بخواند و از ایرپاد پرو به آن گوش دهید. لازم نیست برای هر مسیج آیفون خود را چک کنید و حتی با قابلیت هی سیری می‌‎توانید به پیغام‌ها پاسخ دهید.

۱۰- حکاکی لیزری رایگان

اگر ایرپاد پرو را از فروشگاه آنلاین اپل خریداری کنید، که متاسفانه باز هم برای ساکنین ایران در دسترس نیست، می‌توانید به صورت رایگان درخواست حکاکی لیزری کنید. این گزینه به خصوص اگر بخواهید ایرپاد پرو را هدیه بدهید، بسیار مفید است. شما می‌توانید اسم یا واژه دلخواه را روی قاب داشته باشید.

۱۱- استراق سمع با ویژگی گوش دادن زنده

ما قبلا در این مطلب به طور مفصل به این ویژگی پرداخته‌ایم. با این قابلیت شما می‌توانید صدای زنده دریافتی آیفونتان را از ایرپاد بشنوید. این ویژگی برای کم شنوایان و استراق سمع بسیار مفید است.

برای روشن کردن این ویژگی به Settings -> Control Center -> Customize Controls بروید و Hearing را اضافه کنید. حالا زمانی که ایرپادتان به آیفون متصل است، روی آیکون Hearing بزنید.

۱۲- بررسی عمر باتری از آیفون

شما با باز کردن درب قاب ایرپاد پرو می‌توانید میزان شارژ باقیمانده قاب و گوشی‌ها را مشاهده کنید. اما یک راه دیگر هم دارید که حتی اگر در حال استفاده از ایرپاد باشید و قاب هم در دسترس نباشد، میزان شارژ دقیق را مشاهده نمایید. برای این کار به صفحه ویجت‌ها (با رفتن به صفحه قبلی در اولین صفحه هوم اسکرین) بروید و روی Edit در پایین صفحه بزنید. سپس ویجت Batteries را اضافه کنید. حالا زمانی که ایرپاد به آیفون متصل باشد میزان شارژ آن در این صفحه نمایش داده می‌شود.

۱۳- بررسی عمر باتری از اپل واچ

اگر ایرپاد پرو و اپل واچتان با یک آیفون جفت سازی شده‌اند، شما می‌توانید میزان باتری آن را از اپل واچ نیز مشاهده کنید. فقط کافی است که انگشتتان را به بالا بکشید تا کنترل سنتر باز شود و روی درصد باتری بزنید تا عمر باتری ایرپاد را نیز مشاهده کنید.

۱۴- استفاده از ایرپاد با اپل تی‌وی

ایرپاد به صورت خودکار با اپل تی‌وی جفت سازی نمی‌شود و باید آن را به صورت دستی جفت سازی کنید. برای این کار به مسیر Settings -> Remotes and Devices -> Bluetooth در اپل تی‌وی بروید و دکمه قاب ایرپاد پرو را نگه دارید تا عملیات جفت سازی آغاز شود.

زمانی که ایرپاد متصل شد، می‌توانید با زدن و نگه داشتن دکمه پخش/مکث ایرپاد پرو را از لیست ایرپلی انتخاب کنید.

۱۵- گوش دادن به صدا با دو ایرپاد مختلف

با iOS 13 یک ویژگی جدید به نام Audio Sharing اضافه شده است. به طور مثال اگر شما و دوستتان دو ایرپاد پرو جفت سازی شده دارید، می‌توانید دو آیفون را به هم نزدیک کنید و به طور همزمان صدا را دریافت نمایید. برای این کار پس از نزدیک کردن دو آیفون و تایید Share Audio، کنترل سنتر را باز کنید و از بخش در حال پخش روی آیکون ایرپلی تپ کنید. دو ایرپاد پرو در این لیست نمایش داده می‌شوند که می‌توانید هر دو را انتخاب نمایید.

نتیجه گیری

ایرپاد پرو را می‌توان یک ایرباد بی‌سیم گران قیمت دانست که ۲۵۰ دلار برای داشتن آن باید هزینه کنید، در حالی که ایرپاد معمولی اپل ۱۶۰ دلار قیمت دارد. با این حال طراحی زیبا، کیفیت صدای عالی و ویژگی حذف نویز فعال بسیاری از کاربران را برای خرید ترغیب خواهد کرد. به خصوص برای کسانی که به حضور در اکو سیستم راحت اپل عادت دارند.

دیدگاه‌ها ۰

*
*

question